De fapt ar fi trebuit să încep cu întrebarea: cine ține morțiș să ne facem de râs? Oare pe obrazul orașului toată lumea are dreptul să facă un benghi. Ori ce fantezie este posibilă? Ori ce proiect realizat pe banii noștri, se poate fușeri?

Prima noutate. Se vede cum s-au trasat locuri de parcare peste gropi, pe partea dreaptă a străzii Brătianu, sensul spre bulevard. Socotiți cât a costat asfaltarea dintâi, adunați cât a costat apoi prima reparație, acum sunt noi gropi în materialul cu care s-a reparat. Apoi adăugați cât a costat trasarea locurilor de parcare peste gropi. În fine socotiți cât o să coste recondiționarea ce urmează, apoi retrasarea locurilor de parcare. Însumându-le pe toate, n-ar merita ca să facem un proiect pentru finanțare europeană? Solicitare pe care să o semneze șeful problemei drumurilor municipale. Ar fi corect, deoarece tot ce ne costă pe noi, bugetul, adică, să-l folosim pentru pregătirea capitalei verzi din 2019 și nu pentru remedierea remedierilor?

A doua noutate. Senzațional arădenilor! La noi s-a pornit contraofensiva telefoanelor fixe. Astfel că, la o distanța de nici 150 metri de la prima cabină telefonică, s-a montat o altă cabină.  Prima cabină, aflată, ca un făcut, pe strada Brătianu, colț cu bulevardul, iar la Ziridava pe B-dul Revoluției,  s-a montat o a doua cabină telefonică. S-a realizat astfel, la un colț de stradă, să existe atâtea facilități pentru arădeni, două telefoane fixe, două locuri pentru lipit afișe, (doar  vin campaniile electorale), două moderne pubele, la îndemână trecătorilor pentru dozele de bere și pungile sărățelelor și alte și alte avantaje.

Avem așadar, două cabine, una mai îngrijită ca alta, aproape noi-nouțe, cu aerisire, moderne, moderne. Le lipsesc totuși, covorașele plușate, și din cauza aerisiri și a aerului curat din cabine, nu avem discreție; ce se vorbește, se aude din stradă. Suntem în  Europa, avem cabine telefonice, puțin diferite de vecinii noștri, la Gyula. Vezi fotografiile celor trei cabine.

 

 

Recomandările redacției