Un condamnat penal a furat (și) un buletin pentru a trece granița

0
161

Un urmărit general și un cetățean străin au „împrumutat” documentele de identitate ale altor persoane pentru a putea părăsi țara.

Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doi bărbaţi, un român şi un sirian, care au încercat să iasă ilegal din ţară, folosindu-se de documente de identitate ce aparţineau altor persoane.

Joi după-masa, în jurul orei 17.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, ca pasager într-un microbuz, un bărbat.  

La controlul de frontieră, aceasta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din România. Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul se numeşte L.C., este cetăţean român, are 24 ani, iar pe numele lui era emis un mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea de către Judecătoria Braşov. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei respective.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi punct de frontieră s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, ca pasager într-un autocar, un alt bărbat.

La controlul de frontieră, acesta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile din Suedia.

Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care persoana a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.

În urma cercetărilor efectuate și din declarațiile persoanei, s-a stabilit că bărbatul este cetăţean sirian și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei, efectuând totodată cercetări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.