Un INCENDIU puternic a distrus parţial o pensiune cu sală de evenimente din oraşul Lipova

0
47

Un incendiu puternic a distrus parţial o pensiune din oraşul arădean Lipova, în noaptea de sâmbătă spre duminică, fără a exista persoane rănite, iar zeci de pompieri au intervenit şase ore pentru lichidarea flăcărilor, care ameninţau şi un camping învecinat.

Conform Mediafax, incendiul a izbucnit la o cunoscută pensiune din Lipova, în jurul orei 02.30, dar în clădire nu se afla nimeni, doar duminică fiind programat un eveniment cu mai mulţi invitaţi, însă acesta a fost anulat ulterior, pentru că imobilul a fost distrus în mare parte.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul a pornit la acoperiş şi s-a propagat rapid din cauza vântului, distrugând o aripă în care funcţiona o sală de evenimente, cu suprafaţa de 400 de metri pătraţi. Flăcările au izbucnit de la un scurtcircuit, din cauza unor cabluri amplasate pe grinzi.

Focul a distrus acoperişul clădirii, patru camere de cazare, în timp ce alte opt camere au fost afectate de flăcări.

Sala de evenimente a fost distrusă în totalitate, conform pompierilor.

„În prima fază au intervenit echipaje din Bârzava şi Lipova, dar când s-a ajuns la faţa locului s-a constatat că imobilul arde generalizat, construcţia fiind 80 la sută din lemn. S-a solicitat sprijin de la staţiile de pompieri din mai multe localităţi, iar flăcările, care ameninţau campingul, au fost limitate după trei ore. Abia după şase ore de intervenţie s-a lichidat incendiul”, a declarat Pleşca.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.