„Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de marți, 23 iulie 2024, s-a aflat proiectul de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul care face parte din proiectul de utilitate publică de interes local „Amenajare Parc Zona UTA”. Vă reamintim faptul că realizarea obiectivului de investiții Amenajare Parc Zona UTAʺ   a fost aprobat prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 541/16.10.2023 modificată și completată prin Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 329/27.06.2024. Întrucât pentru execuția lucrărilor de utilitate publică pentru care au fost stabilite amplasamentele conform studiilor de fezabilitate, municipalitatea nu deținea în proprietate toate suprafețele de teren necesare, s-a procedat la exproprieri. Pentru a intra în proprietatea celor aproximativ 2000 mp, Municipiul Arad, în calitate de expropriator, va achita din bugetul local suma de 890.413,27 lei.

„Am votat azi exproprierea terenului din spatele Bisericii de la UTA. Așa cum am spus, indiferent de câte piedici vor încerca unii să ne pună, acolo nu vom permite construirea unor blocuri. Cartierul Aurel Vlaicu este deficitar la capitolul spații verzi și orice bucată de teren care se pretează, o vom transforma într-un parc sau  loc de joacă. Le mulțumesc consilierilor locali că au votat azi acest proiect.  Mergem mai departe, chiar dacă ne mai sunt puse tot felul de piedici, să spunem, juridico-administrative. Acolo va fi un parc pentru arădeni și mai ales pentru cartierul Aurel Vlaicu”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Conform planurilor municipalității, parcul din zona UTA se va întinde pe o suprafață de 5150 mp.  Acesta va avea o zona de fitness în aer liber, o zonă foto și  o fântână arteziană. Aleile urmează să fie pavate, însă aceastea nu vor depăși ca intindere 10% din suprafața totală a viitorului parc, unde vor predomina amenajările peisagistice.

Prin realizarea acestei investiții, municipalitatea arădeană își propune îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor prin crearea unui cadru natural optim de petrecere a timpului în aer liber, satisfacerea nevoilor de agrement și recreere a populației urbane, reducerea nivelului de poluare și nu în ultimul rând îmbunătățirea aspectului estetic al oraşului.

 

Recomandările redacției