uavUniversitatea Aurel Vlaicu a anunţat astăzi încheierea sesiunii de vară a admiterii în facultăţile care funcţionează în cadrul instituţiei de învăţământ superior amintite. Conform statisticii prezentate de conducerea universităţii, au fost declaraţi admişi, deci se pot considera deja studenţi, puţin peste 1.100 de candidaţi. Doar o singură specializare are toate locurile ocupate după această primă sesiune de înscrieri la admitere. „Prima sesiune de admitere în Universitatea Aurel Vlaicu s-a încheiat, iar rezultatele sunt mai mult decât mulţumitoare:  ceva mai mult de 1.100 de candidaţi au fost declaraţi admişi, o specializare având deja ocupate toate locurile alocate prin cifra de şcolarizare. În rest, toate cele 9 facultăţi ale universităţii au locuri încă disponibile şi care se vor ocupa cu siguranţă după sesiunea de admitere din toamnă. Acum urmează depunerea contestaţiilor, dar cred că nu vom avea aşa ceva; bunele practici şi exigenţa din universitate au făcut ca niciodată să nu avem contestaţii. În linia firescului care ar trebui să devină dominantă a vieţii în România, în conturile universităţii au intrat deja banii pentru cinci burse oferite de Huawei România pentru cinci studenţi cu merite deosebite. Universitatea beneficiază şi de un fond pentru burse de 300.000 de euro, şi de finanţări prin programul european Erasmus”, a spus prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedinta Consiliului Academic al universităţii arădene.

Despre facilităţile oferite studenţilor şi despre noutăţile în noul an universitar a vorbit prof. univ. dr. Ramona Lile, rector al UAV. „Studenţii Universităţii Aurel Vlaicu au asigurate condiţii de studiu deosebite, începând de la sălile de curs şi laboratoarele dotate la cele mai înalte standarde de pregătire şi de cercetare, până la cazare în căminele universităţii şi servirea mesei la cantina-restaurant a hotelului Academos. Pentru cazare şi masă se percep preţuri absolut rezonabile, şi-i invităm la Academos nu doar pe studenţi, ci pe toţi arădenii. Tot la capitolul facilităţi amintesc bursele de merit şi bursele pentru studenţii – cazuri sociale”, a spus Ramona Lile.

Deputatul Dorel Căprar a vorbit despre bunele relaţii dintre universitatea arădeană şi agenţi economici şi instituţii de învăţământ superior din China. „Este ştiută, şi este o realizare deosebită, relaţia de înfrăţire a Universităţii Aurel Vlaicu cu o foarte puternică universitate din China, aşa cum este remarcabilă relaţia strânsă dintre UAV şi Huawei, una dintre marile companii din China care au investit în România. Este o dovadă în plus că învăţământul trebuie să meargă în ritm cu agenţii economici, ceea ce la UAV se face de mult timp. O contribuţie majoră la stabilirea relaţiilor UAV cu mediul investitorilor chinezi în România o are Casa Româno-Chineză, a cărei preşedintă este doamna Lizica Mihuţ, preşedinta Consiliului Academic al universităţii”, a spus Dorel Căprar.

Sprijin total pentru iniţiativele de colaborare cu mediile de afaceri şi academice chineze a promis şi Gianina Ignuţa, secretar general al filialei Arad a Casei Româno-Chineze. „Vom sprijini orice iniţiativă care are ca finalitate dezvoltarea relaţiilor Aradului cu investitori chinezi şi cu instituţii de învăţământ superior din China, convinşi fiind că aceste relaţii sunt un factor de dezvoltare a municipiului Arad, a judeţului Arad, deci o parte din ceea ce ar trebui să fie dezvoltarea întregii ţări”, a spus Gianina Ignuţa.

Recomandările redacției