Universitatea Aurel Vlaicu şi-a prezentat ieri, în conferinţă de presă, noua echipă de trei prorectori care se va alătura rectorului recent ales în funcţie, prof. univ. dr. Ramona Lile. Cei trei prorectori sunt conf. univ. dr. Codruţa  Stoica – având ca principală responsabilitate cercetarea ştiinţifică în universitate, conf. univ. dr. ing  Alexandru Popa – însărcinat cu responsabilităţile procesului de învăţământ şi cu asigurarea calităţii acestui proces, şi conf. univ. dr. Păstorel Gaşpar – însărcinat cu transparenţa academică şi relaţiile internaţionale.

Prezentându-i pe cei trei prorectori, Ramona Lile şi-a manifestat încrederea în reuşita acestui proiect care este noua conducere a UAV, în atingerea ţintelor propuse, în evoluţia ascendentă a universităţii ca instituţie de învăţământ superior reprezentativă pentru oraş, pentru judeţ şi pentru regiune. „Am mare încredere în puterea lor de muncă, în profesionalismul lor, în devotamentul faţă de universitate, şi sunt convinsă că vom face treabă bună.  Eu ştiu, şi ştiu şi ei, că va fi mult de muncă. Am însă convingerea că împreună, noua echipă, cu sprijinul Senatulu şi al Consiliului de Administraţie, vom reuşi să păstrăm şi să consolidăm  poziţia  Universităţii Aurel Vlaicu în plan regional şi să urcăm în clasamente la nivel naţional şi internaţional”, a spus prof. univ. dr. Ramona

Fiecare prorector şi-a prezentat pe scurt planurile cu care porneşte la drum.

Pentru conf. univ. dr. Codruţa  Stoica, cercetarea ştiinţifică este prioritate absolutpă, dat fiind că rezultatele cercetărilor sunt oglinda fidelă a poziţiei instituţiei în lumea universitară şi ştiinţifică. „Activitatea de cercetare este una din cele mai importante domenii ale vieţii universitare. Dacă vrem să fim vizibili în lumea academică, este obligatoriu să dovedim că avem rezultate notabile în planul cercetării ştiinţifice”, a spus Codruţa Stoica.

Pentru prorectorul însărcinat cu responsabilităţile procesului de învăţământ şi cu asigurarea calităţii acestui proces, conf. univ. dr.  Alexandru Popa, priorităţile momentului sunt sesiunile de admitere şi examenele de finalizare a studiilor din acest an şi apropiata evaluare a universităţii de ARACIS, organismal abilitat să evalueze universităţile româneşti. „Creşterea calităţii la nivel instituţional, dezvoltarea relaţiilor cu mediul economic, adaptarea planului de învăţământ şi a fişelor disciplinelor la solicitările pieţei muncii sunt doar câteva din obiectivele acestui mandat care mi-a fost încredinţat”, a declarat Alexandru Popa.

Creşterea vizibilităţii pe plan internaţional a universităţii este una dintre direcţiile strategice pe care şi le-a propus  prorectorul însărcinat cu transparenţa academică şi relaţiile internaţionale, conf. univ. dr. Păstorel Gaşpar. „Dintre ţintele pe care le-am propus în noua strategie a universităţii aş enumera consolidarea parteneriatele deja existente cu universităţi din ţările europene şi non UE, dezvoltarea de noi parteneriate care să permită schimburi de studenţi şi de cadre didactice, derularea unor proiecte comune şi, mai ales, creşterea vizibilităţii UAV în plan internaţional”, a declarat Păstorel Gaşpar.

Recomandările redacției