Până și urșii au de suferit din cauza birocrației. Sau cel puțin ursul de la Milova, despre care Glasul Aradului scria în exclusivitate că a fost prins într-un laț în pădurea de la marginea localității din comuna Conop.
Ursul a fost depistat într-o zonă de exploatare a lemnului, la vreo 30 de metri de drumul forestier. Animalul este prins în aceste momente într-un laț și a fost descoperit de către niște persoane aflate la cules ciuperci. Sătenii au anunțat pădurarul care la rândul său a anunțat autoritățile. A fost constituită o comisie formată din jandarmi, polițiști, autorități locale, vânători și pădurari.
”Ne vom deplasa la locul unde este ursul și vom încerca să-l tranchilizăm, ca mai apoi să-l relocăm. În cazul în care ursul este ieșit din laț sau situația va scăpa de sub control, vom fi nevoiți să-l omorâm. Din ce am auzit, ar fi vorba despre un exemplar foarte mare”, ne-a relatat o persoană din comisie, de la fața locului.
Problema este că animalul a fost găsit în laț în cursul acestei dimineți și la această oră se află tot acolo. Nu se știe de cât timp este prins în acel laț și cât timp va mai rezista.
În acest moment întregul perimetru este împrejmuit de poliție iar accesul în zonă este interzis, din cauză că ursul ar putea ieși din laț. O mașină s-a deplasat în această seară în zona în care a fost sesizat ursul și au conformat prezența acestuia. Animalul este, așa cum spuneam și la prânz, de dimensiuni mari.
Pentru a-l reloca este nevoie însă ca primăria comunei Conop să încheie un contract cu o firmă specializată pentru astfel de acțiuni, iar asta ar putea dura ceva timp.
Acesta este cel de-al treilea exemplar de urs depistat în județul Arad, în mai puțin de o lună. Reamintim că urme de urs au fost sesizate la Moneasa, apoi la Tauț- Târnova iar acesta, de la Milova, este cel de-al treilea.
Specialiștii ne atrag atenția că sunt trei exemplare diferite de urși descoperite în cele trei zone mai sus menționate.
Cei din Milova au spus că nu s-au mai întânit cu așa ceva în zonă. Totuși, conform unor informații mai recente, în urmă cu 30 de ani a mai fost sesizat un urs în zonă, care a și fost omorât.
Un lucru îngrijorător, care ne-a fost sesizat de membrii din comisie este faptul că urșii sunt relocați ”pe tăcute”, din zone precum Brașov, Harghita sau Covasna și că s-ar putea să ne mai întâlnim cu astfel de evenimente în viitorul apropiat în județul nostru.
O situație de-a râsu-plânsu…din toate punctele de vedere…
Mai lăsati birocratia și salvati bietul urs chinuit in lat!
👎👎👎