Fanii „Game of Thrones” au trăit intens şi cu multă pasiune – strigăte de bucurie, lacrimi, scene de isterie şi aplauze – până în ultima secundă a episodului final din această producţie TV, care s-a înche­iat duminică seară în America de Nord şi care a cumulat record după record pe parcursul celor opt ani de difuzare, informează AFP.
Duminică seară, după opt sezoane şi 73 de episoade, producţia HBO a ajuns la final, cu încă o moarte şocantă şi un personaj numit rege în ciuda aşteptărilor fanilor, scrie Reuters.
Cu ultimul episod, care a durat aproximativ o oră şi douăzeci de minute, serialul fantasy medieval, bazat pe romanele lui George R.R. Martin, a pus capăt poveştii pentru peste zece personaje şi intrigile lor.
„Game of Thrones” a devenit unul dintre elementele de bază din oferta din primetime a HBO, însă ultimul sezon al producţiei a stârnit şi cele mai multe controverse, atât fani, cât şi critici fiind şocaţi de unele turnuri ale poveştii, considerate chiar drastice.
De la începuturi, serialul a fost un fe­no­men cultural. Bugetul de producţie a crescut treptat, în ultimul sezon, acesta ridicându-se la 15 milioane de dolari pe episod, potrivit Variety. De asemenea, a obţinut numeroase premii Emmy, inclusiv trei pentru cel mai bun serial dramă.
Ultimul sezon din „Urzeala Tronurilor” a stârnit polemici aprinse, mulți dintre fani considerând-ul „făcut de mântuială”și regretând că evoluția anumitor personaje a fost prea rapidă, că anumite scene cruciale s-au derulat în doar câteva secunde, după ani de așteptare.
Fanii au semnat o petiție
În jur de 1,5 milione de oameni au semnat o petiție prin care cer refacerea totală a sezonului 8.
Fanii sunt dezamăgiți de structura na­rativă a acestui ultim sezon și de ce s-a întâmplat cu mai multe personaje principale.
Petiția lansată cere refacerea sezonului cu scenariști competenți.
Ecranizarea romanelor a avut succes
Inspirat din seria de romane „A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc”, de George R.R. Martin, serialul „Urzeala tro­nurilor” are o acţiune amplasată într-un ţinut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din „Urzeala tro­nurilor”.

Recomandările redacției