Partida de astăzi dintre Farul Constanța și UTA, are toate premisele unei dispute foarte echilibrate. Cele două echipe sunt vecine de clasament, Farul pe locul 7, UTA pe 8 și ambele au același număr de puncte, 24. Farul stă mai bine din punct de vedere al golaverajului (24-14, +17), Bătrâna Doamnă având doar +5 (15-10). Într-un clasament al meciurilor de pe teren propriu, gruparea condusă de Gheorghe Hagi este pe locul 5 în campionat, cu o linie de clasament 7 / 6 / 0 / 1 / 14-2 / 18 însă la fel de adevărat este că și UTA este pe 5 în ierarhia meciurilor în deplasare cu  7 meciuri, 3 victorii, 3 egaluri, o înfrângere, golaveraj 8-4 și 12 puncte acumulate.

Înainte de pauză dintre tur și retur Farul tocmai își revenise după o perioadă grea, cu trei înfrângeri consecutive, reușind să lege două succese la rând, 2-0 în deplasare la Botoșani și 1-0 acasă cu Universitatea Craiova. În acest timp UTA încheia sub așteptări turul de campionat cu o înfrângere pe teren propriu (0-1 în fața Chindiei) și o remiză albă la Mioveni. Cele două echipe n-au disputat niciun amical în această perioadă de două săptămâni. Farul a avut mulți jucători selecționați la loturile reprezentative în timp ce arădenii au rămas fără adversar, sârbii de la Kolubara anulând în ultimul meci partida de pregătire programată pentru sâmbăta trecută.

Chiar dacă în urma fuziunii din vară dintre clubul înființat de Hagi, Viitorul Constanța și vechiul club Farul Constanța, s-a păstrat numele istoric de Farul, din punct de vedere al analizei sportive este mai relevant să ne referim la duelul de astăzi ca și o continuare a înfruntărilor dintre UTA și Viitorul, pentru că este vorba de același lot și aceeași identitate de joc. Cele două echipe s-au întâlnit până acum doar de patru ori, toate partidele disputându-se în Liga 1. Au fost trei rezultate de egalitate și o victorie a UTA-ei. Singurul meci disputat la Ovidiu a fost cel din prima etapă a sezonului trecut, meci încheiat cu scorul de 1-1. În acest sezon, cele două echipe s-au întâlnit tot în prima etapă, de data aceasta la Arad, iar scorul a fost de 0-0.

Gheorghe Hagi i-a declarat indisponibili, pentru acest meci, din cauze medicale, pe fundașul central Sebastian Mladen și pe mijlocașii centrali Romario Pires și Constantin Grameni. În ceea ce privește componența echipei, antrenorul gazdelor a admis că este posibil ca cei mai buni marcatori ai echipei, Jefte Betancor și Adrian Petre să joace împreună. Rămâne de văzut dacă acest lucru întâmplându-se, va genera o schimbare a sistemului de joc cu un vârf pe care-l propune de obicei echipa constănțeană sau dacă nu cumva unul dintre cei doi va fi mutat pe un alt post decât cel de bază.

La UTA lipsesc, tot din motive medicale, atacanții Ioan Hora și Tomas Wagner. De asemenea un semn de incertitudine plana în această săptămână și față de situația lui David Miculescu, întors destul de obosit de la lotul național de tineret. Miculescu este în lot și rămâne de văzut dacă va fi folosit din startul meciului sau va intra pe parcurs. În ceea ce privește primul 11, singurul indiciu mai clar îl avem în privința portarului și anume că între buturi va fi păstrat Dragoș Balauru.

Meciul va fi condus la centrul de Marcel Bîrsan din București, asistat la cele două linii de margine de Radu Ghinguleac (tot din capitală) și George Neacșu din Câmpulung Muscel. Arbitru de rezervă este din nou un bucureștean, Iulian Dima. Observator de arbitri este Andrei Ioniță (ați ghicit… din București) iar observator de joc este Cătălin Popa din Vaslui.

Meciul va începe la ora 15, pe terenul principal al Complexului Sportiv „Gheorghe Hagi“ din Ovidiu. Se va desfășura fără spectatori și este televizat de posturile Digi Sport 1, Telekom Sport 1 și Look Sport

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției