Lotul UTA-ei s-a reunit astăzi în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon de Superligă, dar formula este una cu totul diferită față de cea cu care s-a încheiat stagiunea precedentă. 15 jucători au plecat deja, alți cinci s-ar mai putea adăuga pe această listă, iar la capitolul achiziții până acum sunt doar trei fotbaliști. Dintre aceștia, doar unul, Godberg Cooper, a fost prezent astăzi, în timp ce Denis Dumitrașcu și Cătălin Carp vor sosi la Arad în zilele ce urmează.

Mircea Rednic a programat două antrenamente în ziua reunirii la UTA. La primul dintre ele, cel de dimineață, au participat jucătorii pe care tehnicianul arădenilor a pus ochii după trialurile desfășurate joi și vineri și anume: fundașii Andrei Haloș (22 de ani), Adelin Pașca (23 de ani), Hunor Sarkozi (19 ani), mijlocașii Cristi Mihai (19 ani), Andrei Șerăngău (19 ani), Denis Hrezdac (22 de ani), Raul Stanciu (16 ani), Daniel Bruce Nortey (19 ani), Luca Bodri (23 de ani) și Răzvan Ristin (18 ani) și atacanții Marcel Mercioiu (20 de ani), Emmanuel Dogbey (20 de ani) și Lucas Câmpan (16 ani). La antrenamentul de după-amiază au luat parte fotbaliștii seniori și cei din circuitul primei echipe: Florin Iacob, Danylo Kucher – Alexandru Benga, Marco Bota, Darius Iurasciuc, Albert Stahl, Damian Isac, Claudiu Negoescu, Ahmet Ekmekci și Godberg Cooper, plus Robert Mustacă, fotbalist aflat în probe. Virgiliu Postolachi, Aly Abeid și juniorii Fabiano Cibi și Ionuț Anișorac se vor alătura mai târziu lotului, fiind prezenți în aceste zile la acțiunile echipelor naționale.

Antrenorul UTA-ei a vorbit despre situația tinerilor fotbaliști prezenți astăzi: „Primul antrenament a fost cu jucătorii pe care i-am selectat la trialul care s-a făcut în cele două zile. O să mai triez din ei, dar asta nu înseamnă că nu vor rămâne în vederile noastre, din moment ce au ajuns să se antreneze cu prima echipă, e clar că au calitate și îi vom urmări. N-am avut timp să-i văd jucând, doar la antrenamente, toți au calitate, că altfel nu ajungeau aici. Vreau să le dăm posibilitatea să joace, dar aș vrea să joace la un nivel mai mare decât au făcut-o până acum, pentru că majoritatea au fost la Liga a 3-a. Acum avem relații, avem cereri pentru ei în Liga a doua și ne gândim foarte serios când o să facem lista cu lotul care o să rămână pentru echipa mare.” 

UTA a reuşit să oficializeze doar trei transferuri până acum, însă Rednic e convins că va reuși să formeze un lot competitiv la Arad, în ciuda bugetului redus: „Nu mă îngrijorează deloc numărul mare de plecări, noi lucrăm foarte serios, chiar mă bucur că venirea mea a produs așa un melanj, toată lumea s-a pus pe treabă, toată lumea analizează, toată lumea primește jucători și luăm deciziile împreună. Avem soluții, nu vreau să iau de dragul de a lua, e o perioadă grea și asta e din cauza noastră, pentru că am mai avut încă două săptămâni în plus față de celelalte echipe. Pentru început, am luat jucători pe care eu mi i-am dorit, am și lucrat cu unii dintre ei. Până miercuri vor mai semna încă doi jucători sau chiar trei. Cei care au plecat nu au acceptat politica clubului, care mi se pare una serioasă, ținând cont de ce s-a întâmplat în ultimii ani aici, de banii care s-au cheltuit și de bugetul pe care l-a avut UTA, rezultatele nu au fost pe măsură și eu am acceptat situația asta. Mi-e ciudă că întotdeauna ăsta e norocul meu, pe unde merg se reduce bugetul, dar am experiență multă şi am mare încredere că putem să găsim jucători care să se încadreze în politica clubului. Cu Dumitrașcu am vrut să creez concurență la Abeid, nu-l aveam decât pe Dobrescu, a jucat 15 meciuri, zero goluri, zero assisturi, deci nu a existat o concurență. Eu sunt sigur că el a venit aici să joace, plus că poate să joace mijlocaș lateral și mijlocaș central, are tehnică, are un picior stâng foarte bun. Carp e mijlocaș, dar poate să joace și fundaș central.”

15 fotbaliști au părăsit UTA până acum în această vară (Balauru, Mociu, Vukcevic, Ubbink, Roger, Batha, Anton, Erico, Barbosa, Cascini, Benzar, Otele, Dobrescu, Pașcalău și Marrone), dar sunt șanse mari ca numărul să crească până la 20. Andrei Chindriș și Erion Hoxhallari nu au acceptat noile oferte salariale ale clubului, cu Claudiu Keșeru și Stefan Milosevic se discută rezilierea contractelor, iar Raul Șteau nu mai este dorit, având în vedere că din sezonul viitor nu va mai fi eligibil Under 21. „Am renunțat la Batha pentru ce s-a întâmplat la ultimul meci, i-am dat o indicație tactică și a început să zboare. Un gol şi două pase decisive în doi ani…e puțin pentru un mijlocaș. Altul e Roger, un gol şi 4 assist-uri în 16 meciuri, dar nu vreau să mai spun, fiecare antrenor are o strategie. Aici e si mai complexă situația, pentru că nu e vorba doar de elementul sportiv sau financiar, e vorba de atitudine, de atașament față de club, nu numai banii sunt importanți în viață și au fost momente în care am închis ochii. Nu accept ca jucătorii să vorbească numai de salarii când era vorba de două meciuri foarte importante, să mai facă o mică grevă, să vină să spună că nu se antrenează. Au fost multe lucruri, dar prin experiența mea am reușit să trec și am reușit să îi fac să joace. Cu Milosevici, Chindriș, Keșeru și Hoxhallari se discută de rezilierea contractului. Lui Chindriș i s-a propus prelungire și el nu a acceptat, se mulțumește că are anul ăsta un salariu mare. Keșeru e băiat deștept, are calitate, dar el e pentru o echipă care să-i aducă mingea în fața porții, o echipă mare. Noi încă suntem o echipă mică, la care toți jucătorii trebuie să-mi alerge. Filosofia mea este simplă. Avem mingea, atacăm, pierdem mingea, ne apărăm. Și unii dintre ei nu pot să facă lucrul ăsta. Haideți să ne uităm mai mult, haideți să fim realiști. Normal, când vine un antrenor există schimbări și nu o fac numai de dragul de a schimba, UTA a fost la baraj. Dacă nu venea un antrenor cu experiență, nu știu dacă UTA se salva, ținând cont de situația care era în vestiar, una explozivă, incendiară.” a afirmat Mircea Rednic.

Recomandările redacției