Odată cu venirea lui Paul Anton, lotul lărgit al UTA-ei a ajuns la 29 de jucători. Ținând cont că într-un meci doar 20 de jucători pot intra pe foaia de joc, numărul pare mare, în condițiile în care foarte rar se întâmplă ca înaintea unei partide să fie mai mult de 4-5 jucători indisponibili.  Ilie Poenaru spune însă că dimensiunea lotului face parte dintr-o strategie care implică atingerea unui obiectiv despre care fanii arădeni au tot auzit și anii trecuți dar care în realitate este departe de a se materializa: „Mereu am spus că atâta timp cât există posibilitatea de a aduce jucători experimentați, de calitate, îi vom aduce. Avem nevoie de un lot valoric numeros. Vreau să mergem pe ambele fronturi, este foarte importantă pentru noi și Cupa României, o să ne batem să ajungem cât mai sus, de ce nu chiar în finală și să o și câștigăm. Pentru asta avem nevoie de un lot competitiv. Cam toate echipele asta fac și Farul și FCSB, trebuie să avem un lot apropiat valoric.“

Acest obiectiv a fost anunțat și în sezoanele trecute, de Laszlo Balint, însă de fiecare dată UTA a ieșit pe ușa din dos a competiției. Acum doi ani a fost eliminată de Universitatea Cluj, aflată atunci în Liga a 2-a iar anul trecut rușinea a fost chiar de mari proporții, Bătrâna Doamnă fiind scoasă din competiție de CSO Filiași, echipă de Liga a 3-a. Niciunul dintre eșecuri nu s-a lăsat cu consecințe în ceea ce privește staff-ul tehnic, semn că această competiție, dincolo de declarațiile jucătorilor și antrenorilor, nu reprezintă o miză pentru conducerea clubului; așa cum nu reprezintă probabil nici play-off-ul, care nu a fost niciodată asumat de conducere ca și obiectiv.

Revenind la ediția de anul acesta a Cupei României, reamintim că formatul ei s-a schimbat. UTA, împreună cu celelalte 7 echipe care au ocupat locurile 9-16 ale ediției trecute de campionat, va intra în competiție în faza play-off-ului, unde se vor mai califica alte 24 de echipe venite din ligile inferioare. De altfel chiar săptămâna viitoare vor avea loc meciurile Turul III, care vor decide echipele calificate în play-off. Dacă va trece de play-off, UTA va intra în faza grupelor. Echipele participante în faza grupelor vor fi împărțite în trei urne valorice. Vor fi 4 grupe fiecare a câte 6 echipe. În fiecare grupă se vor afla câte două echipe din fiecare urnă valorică. Fiecare echipă va disputa câte trei partide, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în fazele eliminatorii. Sferturile, semifinalele și finala se vor juca într-o singură manșă.

 UTA are în palmares două Cupe ale României, câștigate în 1948 și 1953. A mai jucat alte două finale, în 1950 și 1966.

Recomandările redacției