Sinead O’Connor a murit la vârsta de 56 de ani. Moartea ei vine la un an şi jumătate după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, și-a luat viața în ianuarie 2022, după ce a evadat dintr-un spital.

Artista se luptă de ani buni cu probleme psihice.

În ultima sa postare pe rețelele de socializare, Sinead a postat pe Twitter o poză cu fiul ei decedat și a scris: „De atunci trăiesc ca o creatură de noapte strigoi. El a fost dragostea vieții mele, lampa sufletului meu”.

Sinéad Marie Bernadette O’Connor (născută pe 8 decembrie 1966, Glenageary), a murit la Leinster, în Irlanda. S-a făcut remarcată atât datorită calităților sale artistice cât și declarațiilor polemice și a extravaganței. Are în palmares un premiu Grammy.

VIDEO: Sinead O’Connor: Nothing compares to you: https://www.youtube.com/watch?v=0-EF60neguk

Sinead O’Connor a fost o apariție unică în showbizzul internațional. După marele succes cu piesa „Nothing Compares 2 U”, compusă de Prince, nu nu a mai reușit să lanseze alte hituri. A avut probleme cu alcoolul, cu drogurile, cu o depresie cruntă, iar în ultimii ani a trăit izolată, într-un sat din Irlanda.

Despre artista nu se pot uita două locuri:

– a devenit faimoasă cu acel prim plan al capului său din videoclipul  „Nothing Compares 2 U”

–  scena din cadrul show-ului „Saturday Night Live”, când a rupt o fotografie cu Papa Ioan Paul al II-lea, moment care i-a ucis cariera. Dar O’Connor nu o vede așa lucrurile, şi spune: „Simt că succesul pe care l-am avut mi-a deraiat cariera, iar ruperea fotografiei Papei m-a readus pe drumul cel bun”.

O’Connor îşi amintește despre perioada când a urcat în topul topurilor pop: „Mass-media mă făcea să fiu nebună pentru că nu mă comportam așa cum ar trebui să acționeze o vedetă pop”, a spus ea. „Mi se pare că a fi vedetă pop este aproape ca și cum ai fi într-un tip de închisoare Și asta nu era Sinead O’Connor”.

O’Connor: A fost o perioadă când mă tratau ca pe o cățea nebună

Arista a boicotat premiile Grammy, unde era nominalizată pentru recordul anului (au recunoscut doar „câștigurile materiale”, a spus ea), refuzând să cânte „The Star-Spangled Banner”, deoarece imnurile naționale „nu au nimic de-a face cu muzica în general”.

„Nu-mi pare rău că am făcut-o. A fost genial ”, a spus ea despre protestul său împotriva abuzurilor din Biserica Catolică. „Dar a fost foarte traumatizant. A fost o perioadă când mă tratau ca pe o cățea nebună”.

La scurt timp,  O’Connor a apărut la un concert tribut adus lui Bob Dylan. Mulțimea a huiduit-o, iar ea a fost atât de surprinsă încât a crezut, la început, că își bat joc de ținuta ei.

Mai mult, O’Connor a fost condamnată de Liga Anti-Defăimare și de un grup numit Coaliția Națională a Organizațiilor Etnice, care i-au zdrobit sute de albume în faţa sediului companiei sale de discuri. Iar Washington Times a numit-o „fața urii pure”.

Dar au trecut toate…O’Connor este fericită cu grădina ei, țigările ei Mayfair, iPad-urile și „iubitul imaginar”: „Nu am avut un succes teribil în a fi iubită”, a spus ea.

Recomandările redacției