Victor Vulpe s-a născut în Arad în anul 1975, apoi s-a mutat la Timișoara. Este artist licențiat în pedagogia artei și creează ceea ce acum numim pantofi „bespoke”.
A început să lucreze cu piele de la 25 de ani, iar de vreo 20 de ani creează exclusiv încălțăminte de lux. A ajuns să încalțe, cu pantofi unici, personalități și clienți celebri: de la artiști plastici de anvergură internațională, la oameni de afaceri milionari, manageri experți sau oameni pasionați.
„Gheata prezentată la Londra e închisă în partea de sus cu limba, care e mult mai lungă, și care e cusută de fete. Se pare că nu toți membrii juriului de la Londra au înțeles dificultatea metodei, ba chiar nici nu au observat că ar fi ceva ciudat la gheață mea”, spune arădeanul.
Cu toate astea, a impresionat ansamblul și formă echilibrată a calapodului. Plus un record mondial pentru densitatea cusăturii ce prinde talpa: 30 de pași pe inch. Recordul doborât era de 25. Mă așteptăm să fie greu de „citit” gheață, de aceea am încercat să creez un ansamblu irezistibil în primul rând”, declara Victor Vulpe, vicecampionul mondial în Construcția Pantofului.
Conform opiniatimisoarei.ro, medalia de argint pe care românul a obținut-o este însoțită de un premiu în bani și de un turneu în jurul lumii pentru gheata sa, timp de un an, în cele mai mari capitale, pe toate continentele.
„Mai întâi se discuta, detaliat. Apoi se desenează. Clientul merge la probe că la croitor, de minimum trei ori pe durata procesului. Prima dată pentru măsuri, apoi pentru a verifică cât de bine e făcut calapodul, apoi la proba finală.
Fiecare detaliu e stabilit cu clientul, iar asta înseamnă un calapod – adică un model – o altă pereche de pantofi. Niciun alt client nu va putea încălța respectivă pereche. Nu o să i se potrivească, în mod sigur. Ea e făcută pentru o unică persoană. E că în povestea Cenușăresei”, mai spune Victor Vulpe.
Sursa: opiniatimisoarei.ro