Visul lui Rareș, copilul Răreșoaiei

0
207

După cum bine se știe, Rareș a fost copilul Răreșoaiei și al lui Ștefan Cel Mare, calitate care l-a urcat pe tronul Moldovei. A moștenit multe virtuți ale tatălui său biologic dar și calități ale Răreșoarei, mama lui. Ca să nu lungesc prea mult, după multă vreme, avem un nou Rareș predestinat să urce pe tronul tatălui său, cu diferența că, de această dată, mama, Răreșoaia, nu mai este o ilustră anonimă, resemnată cu ideea că nimeni nu va ști vreodată că a beneficiat de atenție din partea Domnului Moldovei, ci o zeiță a dreptății, stăpâna inelelor de oțel cu cheiță, Nefertiti, Slujirea etc. Vorbim, desigur despre suprema Luluța, Laura Codruța Kovesi, mama spirituală a lui Rareș, născut, tot spiritual vorbind, din fantastica iubire ideatico-pragmatică a acesteia și însuși Zeus! Știe toată lumea cine a fost Zeus, Traian Băsescu. Rareș i-a slujit până în pânzele albe pe părinții săi spirituali, mai ales că mama avea și are numeroase documente care oglindesc Realitatea.
După ce Zeus a fost alungat din Olimp, Rareș a continuat să o slujească pe Răreșoaia, dar și pe noul ei bărbat spiritual, devenit tată vitreg, Klaus Iohannis. Rareș s-a angajat să lupte fără cruțare împotriva dușmanului de moarte al tatălui său vitreg, să nu precupe­țească niciun efort-vorba comuniștilor- pentru a-l zdrobi pe Liviu Dragnea. Iată: „Realizatorul emisiunii «Jocuri de Putere» nu s-a decis, deo­camdată, dacă va intra sau nu în politică. Totuși, Rareș Bogdan îl asigură pe Liviu Drag­nea că, dacă se va alătura liberalilor, va lupta pentru un front comun PNL-USR-PLUS-PMP, ca
să-l scoată total din joc pe șeful PSD”. Ca să nu fiu înțeles greșit, chiar îmi place, într-un fel, Rareș Bogdan, cred că, dacă nu ar avea anumite constrângeri din partea Răreșoaiei, ar fi cel mai perfect conducător al tuturor naționaliștilor din România. Se potrivește la actualul PNL ca nuca în perete, se lipește acolo pentru că așa i-a ordonat Răreșoaia, nu face și nu vorbește din convingere. Sunt absolut convins că Bareș Bogdan este conștient că niciodată frontul despre care vorbește nu va fi realizat. Prea sunt la mijloc interese care se bat cap în cap, prea sunt multe orgolii ireconciliabile. Dacă, în numele distrugerii lui Dragnea, ar rezulta o coaliție în care PNL să se aleagă cu praful de pe tobă, PNL nu are cum să accepte. Deja PNL este la cuțite cu USR-PLUS, care urmărește ca, pe etape, să înghită partidul istoric, transformându-l în ceva nedefinit. Nu știu dacă Dacian Cioloș, care va conduce partidul rezultat din fuziunea USR cu PLUS, a bătut palma cu Uniunea Europeană, dar, dacă nu au căzut la o înțelegere, degeaba se mai zbate Dragnea să-i asigure lui Iohannis al doilea mandat, la schimb cu scoaterea lui basma curată în toate procesele. Cât despre angrenarea PMP în frontul invocat de către Rareș, tare mă tem că, deși i-a cedat-o pe Răreșoaia lui Iohannis, tot Zeus o conduce. Așa că visul lui Rareș este cam greu de împlinit, iar acum el cugetă dacă nu cumva, în loc să tânjească la tron, nu ar fi mai benefic să își păstreze rangul de prosper vânzător de pește, pe care l-a avut și ilustrul său strămoș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.