Viza de flotant ar putea fi obținută mai greu

0
165

Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad le atrage atenția arădenilor cu privire la un proiect de lege care ar fi fost adoptat de „tacit” de Senat și se află acum pe masa deputaților. Acest proiect prevede că cei care vor să își schimbe reședința nu vor mai primi viza de flotant la fel de ușor ca până acum, fiind nevoiți să prezinte o declarație scrisă de la cel care îl va lua în spațiu, declarație care va conține numărul de persoane din domiciliu și suprafața locuinței. Depășirea unui anumit număr de persoane va fi, potrivit celor de la ULAL, sancționată cu o amendă.

Proiectul de lege ar fi fost elaborat ca urmare a unor situații în care spații foarte mici erau închiriate unui număra mare de persoane, precum și a situațiilor în care se făceau declarații fictive în urma cărora, de exemplu, într-o casă cu două camere, din sectorul 3, din Bucuresti, figurau, potrivit documentelor, 1.583 de persoane.. Se încearcă astfel alinierea la standardele europene în domeniu.

Totul este prevăzut în propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români. Pentru a obține viza, cei interesați trebuie să prezinte o declarație scrisă de la cel care îi va lua în spațiu, cu privire la numărul de persoane din respectivul domiciliu, dar și suprafața locuinței. Potrivit acesteia, cei care nu respectă numărul limită de persoane, pot încasa amenzi de pâna la 150 de lei În prezent, declarația prezentată autorităților nu trebuie să conțină numărul de persoane și nici suprafața locuinței .Pentru a fi aplicat, acesta trebuie să fie adoptat de Camera Deputaților, promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial”, susțin cei de la ULAL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.