Zeci de milioane de lei investiți în infrastructura de apă-canal din județ

0
250

Bilanț pe infrastructura de apă-canal: trei stații de epurare dar și una de tratare apă și noi rețele de apă și canalizare deservesc, de anul trecut, locuitorii a cinci orașe și o comună din județul Arad.

Reprezentanții Companiei de Apă Arad au semnat în 2018, recepția finală pentru stația de Epurare din Pecica, pentru Stația de Tratare apă din Ineu, recepția la terminarea lucrărilor pentru stațiile de epurare Curtici și Sântana si reţelele de apă şi canalizare din Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa, dar și începerea lucrărilor în cadrul contractelor CL 3 și CL14.

La Pecica, de anul trecut, o stație de epurare nouă deservește 13.500 de locuitori, la un debit mediu de 2962 metri cubi pe zi. Investiția se ridică la peste 15 milioane de lei.

La Ineu, cu o investiție de 8.332.826 lei a fost reabilitată Staţia de Tratare a Apei, s-a reabilitat Frontul de Captare Apă Potabilă dar și cinci puţuri şi a fost înlocuită întreaga instalaţie hidraulică, cu refacerea alimentării castelului de apă pe conducta separată de conducta de plecare pe o lungime de 1,8 kilometri.

De asemenea, la finele anului trecut au fost finalizate lucrările pentru mai multe unități și anume: stație de epurare nouă în Santana și colector de transfer ape uzate aferent, deservind o populație de 14.000 locuitori și stație de epurare nouă în Curtici și colector de transfer ape uzate aferent, deservind o populatie de 15.000 locuitori. La jumătatea lunii decembrie au fost recepționate și aici lucrările.

În 2018 au fost terminate lucrările la reţelele de apă şi canalizare din Ineu, Pâncota, Şiria şi Galşa, acestea aflându-se în perioada de notificare a defectelor.

Contractul CL 3 ce se ridică la peste 11.1 milioane de lei vizează reabilitarea reţelelor de canalizare pe Calea Aurel Vlaicu, iar CL 14, în valoare de 9.775.196,14 lei, vizează realizarea unei Staţii de Epurare mecano-biologice în Șiria pentru 7.000 de locuitori, proiectată să preia un debit maxim zilnic de 2.184 metri cubi pe zi. Începerea lucrărilor pentru ultimele contracte a primit undă verde la finele anului trecut.

În primul trimestru din 2019, Compania de Apă Arad are în plan să semneze contractul de lucrări CL1, Reabilitare rețele de apă în municipiul Arad si aducțiune Fântânele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.