„Zilele Aradului“ se vor ține și în Germania

0
509

Nu doar la noi se vor ține „Zilele Aradului”, ci și în Germania, într-un district cu care județul nostru este înfrățit. Inițiativa organizării acestui eveniment multi-cultural a fost stabilită într-o vizită delegației de consilieri locali din districtul Tübingen, aparținând CDU (Christlich Demokratische Union), principalul partid politic din Germania, în Arad. Oficialii germani au fost primiți de Consiliul Județean Arad (CJA).

În cadrul unei întâlniri cu Iustin Cionca, președintele CJA a fost revizuită starea actuală a colaborării dintre districtul Tübingen și județul Arad, fiind abordate și aspecte legate de activitățile și evenimentele viitoare.

Astfel, în perioada 27-30 iunie 2019, la Tübingen se vor organiza „Zilele Aradului”, o manifestare care va prezenta publicului german elemente specifice culturii, gastronomiei și artei arădene. Promotor al înfrățirii este primarul orașului Rottenburg, dl. Stephan Neher, acesta fiind primit de conducerea CJ Arad.

„Relația cu districtul Tübingen este una dintre cele mai dinamice parteneriate internaționale ale județului Arad. Este un parteneriat care se bazează pe activități concrete și nu pe întâlniri protocolare. Am realizat deja o legătura între investitorii din Arad și Tübingen, între oameni de cultură și cadre didactice. Mulțumim Universității de Vest «Vasile Goldiș», care a inițiat această legătură pe fondul unei relații dintre UVVG și Universitatea din Tübingen”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad. Acordul de înfrăţire dintre Arad şi districtul Tübingen (Germania) a fost semnat în 20 iulie 2018, la sediul Consiliului Districtului Tübingen.

În cadrul vizitei, oaspeții germani s-au interesat și de aspecte referitoare la sistemul politic și administrativ al județului Arad, implicit al României, de mecanismul electoral, fiind informați asupra modalității de desfășurare a procesului electoral, mai ales în perspectiva alegerilor europarlamentare, unde sunt implicate ambele țări.

Delegația germană va petrece și sâmbăta la Arad, urmând să viziteze obiective economice și culturale locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.